Huize Campagne - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Saskia Brenk - WaarBenJij.nu Huize Campagne - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Saskia Brenk - WaarBenJij.nu

Huize Campagne

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Saskia

12 November 2008 | Suriname, Paramaribo

Door Dengue en TBC had ik eerst nog niet veel te vertellen over mijn vrijwilligerswerk, maar nu wel:)
Ik schat dat er zo'n 35 kinderen zijn. De kinderen die bij Huize Campagne zijn, zijn letterlijk gedumpt door de ouders. Sommige worden wel eens opgehaald, andere verblijven er al jaren. Afgelopen week heeft een moeder haar baby van 5 mnden en 2 dochters op het erf neergelegd en is er zelf van door gegaan :S Gewoon een baby! Ik kan er maar niet bij.. Ik ben wel helemaal verliefd op de baby(we denken dat ze Rebecca heet en de leeftijd hebben we gegokt). Het is zo een mooi en vrolijk meisje. Voel me net een mama voor haar:P Ja mama: "ik ben luiers aan het verschonen en aan de fles". Nee, niet bang zijn dat ik direct in NL aan kinderen ga beginnen:P Sommige kinderen noem ons ook wel eens mama. Iedere donderdag vergaderen we met alle vrijwilligers(zijn er een stuk of 9) en stellen we een rooster voor de aankomende week op. We werken per dag met 3 diensten(ochtend:6.45 middag 11.30 avond 16.30). Lijkt niet zo lang, maar de diensten zijn echt intensief, omdat de kinderen veel aandacht vragen. De ochtendploeg zorgt ervoor dat de kinderen klaar voor school zijn en brengen ze naar school. Daarna blijf je met de kleintjes achter(stuk of 8 kids). De middagploeg haalt ze van school op, doucht ze ze en helpt ze met huiswerk als dat nodig is. De avonddienst helpt met eten, douchen en naar bed gaan. We zijn vooral heel druk met spelletjes spelen. Ik heb in een korte periode heel veel kinderliedjes geleerd:P Ze weten je wel eens gek te maken. Heb je ze net gedoucht, staan ze daarna in hun pyama weer onder de douche:S Soms wordt je er gek van, maar ik kan er ook wel weer om lachen. Ze weten hoe dan ook je hart te stelen. Mevrouw Campagne verzorgt de kinderen. Zij is ongeveer 75 jr oud. Inmiddels heeft ze het erg in haar rug. De kleintjes(stuk of 4 en die baby van 5 mnden) slapen bij haar in bed. Over haar werkwijze zijn we het niet altijd even eens, maar 1 ding is zeker: haar hart is van goud. Op zo'n leeftijd dit nog doen.
Vorige week ben ik als begeleider meegegaan met zwemmen met 2 huisgenootjes. Zij werkte(zijn inmiddels ook bij Campagne gaan werken) bij het weeshuis wat mijn eerste voorkeur had. Pfff, ik ben zo blij dat ik daar niet zit! De kinderen mogen echt helemaal niks van de zusters en alles is heel streng geregeld. Bij Huize Campagne is er weinig struktuur, maar de kinderen zijn, naar mijn mening, wel gelukkiger. Ik vind het wel zwaar om te ervaren dat kinderen zo ergens gedumpt kunnen worden.. A.s. vrijdag gaan we met de kids vanaf 12 jr bowlen en die week erop gaan we met de kleintjes naar de speeltuin. Ik heb er nu al zin in:)

Afgelopen weekend ben ik naar Whitebeach gegaan. Mmm, had echt een te mooi plaatje in mn hoofd. Tja, moet ook niet verwachten dat het water wel opeens blauw is:P Ondanks dat hebben we ons zeker goed vermaakt! We hadden een hut gehuurd en zijn flink aan het bakken gegaan. Tja, en dat bakken heb ik letterlijk gedaan, want mn buik was aan het eind van de dag verbrand:S Helaas begon het eind van de dag te stormen, waardoor we eerder naar huis zijn gegaan. Was blij om eindelijk op Whitebeach geweest te zijn.

Tja, en nu vragen jullie je af hoe het met TBC gesteld is? Tot nog toe nog geen TBC geconstateerd, maar ik heb dinsdag wel een Mantoux-prik gekregen. Als er voor vrijdag geen bultje is, dan zit ik goed. Tot nog toe niks te zien:) Alle vrijwilligers worden voor de zekerheid getest.

Nou, lieve mensen ik ga maar weer eens trainen met zwemmen(doe ik hier bijna dagelijks). Hoop van jullie te vernemen!

kus sas

• 12 November 2008 - 15:26

Nia Reijers:

ja saskia niet alle moeders zijn hetzelfde.we weten niet hoe wanhopig deze moeder misschien was,en ze heeft ze gedumpt op een liefdevolle plaats.dat zegt wel iets.

• 12 November 2008 - 17:37

Wendy Vos:

Hey Sas,

Ik kan me er echt niks bij voorstellen dat een moeder haar kind dumpt maarja het gebeurd. Echt leuk dat we je zo kunnen volgen in het doen het laten. Pas op jezelf en geniet!

Groetjes Wendy

• 12 November 2008 - 22:45

Sanne:

Hey Sas,

En hou je het een beetje uit daar in dat fantastische weer! Die kids zijn TE schattig haha zal je iid wel je handen aan vol hebben, kan je alvast oefenen..hahah. Heb je 'hem' al ontmoet?

Dikke kus Sanne
    ps: het is hier koud, nat en donker!

• 13 November 2008 - 10:35

Je Grote Zus!:

Wat een schattige kids..
    Tis idd moeilijk om te lezen (laat staan om te zien) dat een moeder haar kinderen letterlijk bij jullie op het erf dumpt maar... u don't know the history behind her decision... Sluit me dan ook volledig aan bij de reactie van Nia Reijers.

Verder, just do ur thing, make the kids happy, put a smile on their little cutie pie faces and show them some love and joy! praise the Lord! and say a little prayer!

Hihihi nee fatoe! maar doe gewoon je ding en laat ze genieten van de kleine dingen..

Wat ik al in mn mailtje zei, elke dag is een feestje, jij moet alleen zelf de slingers ophangen!

LOV YOU EN BEN ZOOOOOOOO TROTS OP JOU HE!!!

• 13 November 2008 - 10:36

Je Grote Zus!:

Wat een schattige kids..

LOV YOU EN BEN ZOOOOOOOO TROTS OP JOU HE!!!

• 13 November 2008 - 10:39

Je Grote Zus (again!:

Jaaa sorry, ging iets mis hier op de computer! Dus je hebt mn 1e reactie 2 keer op je site staan! Ach... ziet er wel indrukwekkend uit, zo 2 keer een lap tekst!

nou daaaahaaaaggg!!

• 13 November 2008 - 16:01

EVE:

Lekker chillen op White Beach! Die zus van je heeft echt niks te doen hè ;-)

Maar ik hoor dat je goed voor die kinderen zorgt dus dat is dan weer goed. Dus ga zo door en spreek je snel. Grtz E

• 13 November 2008 - 23:16

Hey lieverd!

Inmiddels dengue-vrij, maar damn wat heb ik je gemist de afgelopen dagen... En damn, wat was ik ziek! Weet nu wat jij en Floor gevoeld moeten hebben. ;-(

Anyway, vandaag eindelijk weer lekker thuis na een weekje ziek in Friesland! Backpack uitgepakt, wasje gedraaid, boodschappen gedaan, you know the drill!

Morgen ga ik even langs kantoor; koffiedrinken en mail bijwerken. Echt bizar om nu weer met m'n leventje in Amsterdam verder te gaan, terwijl ik eigenlijk nog steeds met m'n hoofd in Paramaribo ben. Maar eerlijk is eerlijk, heb er ook wel zin in eigenlijk!

Zo te lezen vermaken jullie je nog steeds meer dan goed... En gelukkig geen TBC, Yippie!! :-)

• 13 November 2008 - 23:16

• 13 November 2008 - 23:17

• 13 November 2008 - 23:18

Peet:

Euh, ik sluit me aan bij je zus... Mijn laptop liep ook vast! Hihihihi!

3 reacties dus, je mag er wel 2 deleten hoor! ;-)

• 14 November 2008 - 10:01

Esther Bakker:

hey saskia je verhaal is heel herkenbaar ik werk nu met gehandicapten kinderen en bij ons worden sommige ook gedumpt en nooit bezocht dat doet best zeer om te zien maar zo veel meer kun je je best doen om die kids een (thuis) te geven keep up the good work groetjes es